#3 MYNDIGHEDSPROJEKT
Myndighedsprojektet er en viderebearbejdning af det godkendte skitseforslag i et sådant omfang, at det kan danne grundlag for en myndighedsansøgning.
Myndighedsprojektet indeholder en redegørelse for projektets endelige udformning i relation til myndighedskrav, herunder en beskrivelse af projektets arkitektur, planmæssige forhold, konstruktionsvalg, materialevalg mv. Myndighedsprojektet indeholder ikke byggetegninger og der kan ikke bygges efter myndighedsprojektet.
Vi udarbejder de nødvendige tegninger, ansøgningsmateriale, redegørelser for brand-og konstruktionsklasser og ansøger om byggetilladelse hos myndighederne.
Dispensation fra lokalplan eller bygningsreglement?
I nogle projekter er der behov for at søge om dispensation fra lokalplan og/eller bygningsreglementet. Vi rådgiver om mulighederne for dispensation og går gerne i dialog med kommunen om mulighederne i din kommune. Vi udarbejder også dispensationsansøgningerne såfremt der er behov for dette. Ved dispensationsansøgninger kan vi dog ikke garantere at kommunen giver medhold.
Brandklasse og konstruktionsklasse
Enfamilieshuse:
Langt de fleste enfamilieshuse er klassificeret som brandklasse 1 og konstruktionsklasse 1. Så hvis ansøgningen vedrører en ombygning eller tilbygning til et enfamilieshus står vi for dokumentationen for indplacering i brand- og konstruktionsklasse.
Etageejendom eller flerfamilieshus:
Bor du i en etageejendom eller et flerfamilieshus med vandret lejlighedsskel vil din ejendom sandsynligvis klassificeres i en brandklasse 2 eller derover og i så fald skal der inddrages en ekstern brandrådgiver. Ligeledes vil ejendommen sandsynligvis klassificeres i en konstruktionsklasse 2 eller derover og i så fald skal der inddrages en ekstern konstruktionsingeniør. Honorarer til eksterne rådgivere er ikke en del af vores myndighedsprojekt.
Yderligere materiale til myndigheder
Engang i mellem er der nogle særlige forhold vedr. din ejendom, kommune eller lokalplan der gør at myndighederne efterspørger supplerende materiale til din byggesag. Altså mere materiale end der almindeligvis er tilstrækkeligt til at give byggetilladelse. Det kan eksempelvis være dimensionering af faskine udarbejdelse af brandplaner mm. I sådanne tilfælde kan du forvente en mulig meromkostning til udarbejdelse af det nødvendige materiale. Efterspørger kommunen eksempelvis brandplaner med brandtekniske redegørelser udføres dette i timebetaling til 1.150 kr./t inkl. moms. Typisk vil denne ydelse udgøre ca. 2 timer.
Ansøgning om byggetilladelse
Vi ansøger om tilladelse hos myndighederne og står for sagen indtil den er afgjort og der er kommet en byggetilladelse. Det er meget forskelligt hvor lang tid sagsbehandlingen hos de pågældende kommuner tager og man kan ikke rigtig gøre noget for at fremskynde processen. Så der er ikke andet for end at vente til de vender tilbage. I skal også være opmærksomme på, at kommunen opkræver et sagsbehandlingsgebyr for at behandle byggesagen.
Det videre forløb
Når der er kommet byggetilladelse og der er kommet en godkendelse fra banken om at økonomien er i orden kan vi gå videre til næste fase, hovedprojektet, hvor der udarbejdes byggetegninger, arbejds-og materialebeskrivelser samt tilbudslister.
Hvad indeholder myndighedsprojektet?
- Situationsplan, før og efter i 1:200
- Beregning af bebyggelsesprocent iht. gældende regler
- Facadetegninger i 1:100, inkl. skrå højdegrænseplan
- Snittegning i 1:100, inkl. angivelse af isoleringstykkelser iht. BR18
- Overordnet projektbeskrivelse til ansøgningsmateriale
- Dokumentation for valg af konstruktionsklasse
- Dokumentation for valg af brandklasse
- Ansøgning om byggetilladelse på Bygogmiljø.dk
- Korrespondance med kommunen under sagsbehandling

Situationsplan i 1:200 til myndighederne

Facade med mål og skrå højdegrænseplan i 1:100 til myndighederne

Plantegning af ny tilbygning med mål i 1:100 til myndighederne

Snittegninger med skrå højdegrænseplan til myndighederne
Vejledende pris for myndighedsprojekt (Såfremt det er i forlængelse af skitseforslag)
- Myndighedsprojekt: 15.000 kr. inkl. moms
- Dispensationsansøgning: Timebetaling, 1.150 kr./t inkl. moms
- Koordinering med eksterne rådgivere: Timebetaling, 1.150 kr./t inkl. moms
- Supplerende materiale til myndigheder: Timebetaling, 1.150 kr./t inkl. moms
Klik herunder for at læse om næste fase, hovedprojektet:
KONTAKT
Skal vi også hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme? 
Fortæl os om dit projekt, så kontakter vi dig snarest muligt! Det er helt uforpligtende.
ARKITEKTFÆLLESSKABET
Carit Etlars vej 3
1814 Frederiksberg C
29 27 06 50 / 22 84 59 16